Positieve uitkomst enquête BouwdetailWijzer EPC < 0,4
Javascript is uitgeschakeld

Positieve uitkomst enquête BouwdetailWijzer EPC < 0,4

Geplaatst: 18-11-2015
Positieve uitkomst enquête BouwdetailWijzer EPC < 0,4

OEGSTGEEST - Tijdens de Week van de Bouw 2015 in de Jaarbeurs Utrecht is de BouwdetailWijzer EPC < 0,4 geïntroduceerd. Met dit handboek wordt aandacht besteed aan de nieuwe energieprestatie-eis. Twintig vooraanstaande leveranciers hebben een bijdrage geleverd aan het handboek. Per leverancier zijn zes details met bouwtechnische/-fysische detailbladen opgenomen in het handboek, die allemaal voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving.

In de afgelopen vier jaar heeft Archidat Bouwformatie vier edities van de BouwdetailWijzer uitgegeven:
2011: BouwdetailWijzer EPC < 0,6
2012: BouwdetailWijzer Duurzaam en Energiezuinig Renoveren
2013: BouwdetailWijzer Gedetailleerd in beeld
2015: BouwdetailWijzer EPC < 0,4

Enquete
Eind oktober heeft Archidat Bouwformatie een enquete verstuurd naar alle professionals die tijdens de Week van de Bouw een exemplaar van de BouwdetailWijzer EPC < 0,4 in ontvangst hebben genomen. In totaal zijn er tijdens de beurs meer dan 8.000 boeken uitgegeven. Er zijn meer dan 320 reacties binnengekomen op de enquete. Uit de reacties blijkt dat ruim eenderde van de ondervraagden twee of meer edities van de BouwdetailWijzers in bezit heeft. Daarvan heeft 14 procent van de ondervraagden zelfs drie of vier edities van BouwdetailWijzers.

Leerzaam
Bij de meerkeuzevraag 'hoe men de BouwdetailWijzer zou omschrijven' vond 52 procent de BouwdetailWijzer overzichtelijk, 55 procent leesbaar en 62 procent interessant. Als aanvullende antwoorden kregen we te horen dat de BouwdetailWijzer zeer leerzaam was maar dat de lezers graag nog meer producenten en een grotere variatie aan details in het boek hadden willen terugzien.

Interessant
Voorin het handboek zijn ook verschillende artikelen te vinden over onder ander de Trias Energetica van dr. ing. Peter Fraanje, de kosteneffectviteit van energiebesparende maatregelen en werken met psi-waarden. 65 procent van de respondenten heeft de artikelen gelezen en vindt deze artikelen interessant (30,5 procent), goed (28 procent), leerzaam (14,5 procent) en duidelijk (11,5 procent).

Volgende editie
Op de vraag of men de BouwdetailWijzer zou aanraden aan collega’s reageerde 86 procent met ‘Ja, ik zou de BouwdetailWijzer zeker aanraden’ en 25 procent met ‘Ja, veel collega’s en kennissen maken ook al gebruik van de BouwdetailWijzer’. Ruim 78 procent heeft nu al aangegeven de volgende editie van de BouwdetailWijzer weer op te willen halen.

Bouwtechnische richtlijnen
68 procent van de ondervraagden ontvangt de Bouwformatie nieuwsbrief en 79 procent van de respondenten bezoekt regelmatig de site www.bouwformatie.nl en is bekend met de onderdelen bouwnieuws, architectuur, bouwtechniek, bouwdetails, en bouwkosten op onze website. Van de respondenten geeft 68 procent aan gebruik te maken van de nieuwbouwdetails, 44 procent maakt (ook) gebruik van de renovatiedetails, 45 procent gebruikt de bouwfysische waarden en 27 procent hanteert de bouwtechnische richtlijnen.

Wilt u ook gebruikmaken van alle details en bijbehorende productbladen inclusief psi-waarden? Kijk snel in onze webwinkel en bestel de BouwdetailWijzer EPC 0,4 voor slechts 35 euro! Alle leverancierdetails zijn na registratie gratis te raadplegen.

Overig bouwdetailsnieuws

 

Onze partners

  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
  • Struyk Verwo Infra
  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
  • VBI
Sluit deze advertentie