Houten kozijnen van de Vin in Bouwdetails Online
Javascript is uitgeschakeld

Houten kozijnen van de Vin in Bouwdetails Online

Geplaatst: 18-04-2017
Houten kozijnen van de Vin in Bouwdetails Online

Een materiaal dat duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, en tegelijkertijd warmte uitstraalt. Wat dat betreft is hout als natuurproduct moeilijk te evenaren.

Zowel voor nieuwbouw (woningen en appartementen) als voor renovatie, ontwerpt en produceert Van de Vin maatvaste houten ramen en kozijnen van hoge kwaliteit. Het huismerkkozijn van Van de Vin, vinGarant®, is uitgevoerd met standaarddetails en voldoen aan eisen strenger dan het Bouwbesluit. Door de normen en eisen te verhogen, is dit kozijnsoort van topkwaliteit.

Om naast topkwaliteit, ook een kozijn te leveren dat nog duurzamer en minder milieubelastend is, heeft Van de Vin ook een ander huismerkkozijn. vinEcofit® wordt in plaats van hardhout, vervaardigd van een gemodificeerde naaldhoutsoort, bijvoorbeeld met Accoya. Door het hout te modificeren (oftewel, te behandelen met azijnzuuranhydride) wordt het harder, duurzamer en vormstabieler. Daardoor is het minder vatbaar voor weersinvloeden en ongedierte. Accoya hout is een goede warmte-isolator, is vormvast en voldoet aan alle milieuregels. Daarnaast is Accoya gecertificeerd met cradle-to-cradle-certificaat Gold. vinEcofit® maakt bouwen met verantwoord naaldhout mogelijk.

Tot slot kan er per huismerkkozijn, ook nog eens een keuze gemaakt worden binnen de Uw-waarde van het glas. Hoe lager deze waarde wordt gekozen, hoe hoger de gehele Rc waarde van het pand. Dus een betere EPC. Hierbij gaat het om Comfort, Comfort+ en Passief.

De raam en kozijn oplossingen van Van de Vin die ook in de BouwdetailWijzer Duurzaam Energiezuinig Bouwen stonden, zijn nu ook te vinden in de Van de Vin bibliotheek van Bouwdetails Online.

Overig bouwdetailsnieuws

 

Onze partners

  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Monier
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
Sluit deze advertentie