RENSON® referentiedetails nu in Bouwdetails Online
Javascript is uitgeschakeld

RENSON® referentiedetails nu in Bouwdetails Online

Geplaatst: 12-02-2018
RENSON® referentiedetails nu in Bouwdetails Online

VLIEGKAMP VALKENBURG - Archidat Bouwformatie ontwikkelde onlangs voor RENSON® een serie referentiedetails speciaal voor de Nederlandse markt. RENSON® kenmerkt zich door innovatieve concepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat met een minimaal energieverbruik en oog voor design.

Zo heeft RENSON® onder andere een groot assortiment aan ventilatieroosters en zonwering, maar ook eigen ontwikkelde gevelbekleding.

Met zijn Fixscreen® ontwikkelde RENSON® de eerste verticale zonwering, die werkelijk windvast is en insecten buiten houdt. Deze verticale doekzonwering is uitgerust met een ingenieus gepatenteerd geleidingssysteem met ritsprincipe. Daardoor zit het doek strak en windvast in elke positie en behoren klapperende en stukgescheurde screens tot het verleden. Daarnaast integreert de Renson Fixvent® een natuurlijk toevoerrooster in de kast van de windvaste Fixscreen® doekzonwering.

De Slidefix® biedt als eerste zijwaarts openschuivende doekzonwering een praktische oplossing voor grote openingen en schuiframen. Aangezien die de logische openingsrichting van schuiframen volgt, blijft het raam ook mét zonwering, perfect bruikbaar als doorgang, en dat in zowel een enkele, dubbele of binnen- en buitenhoekopstelling.

Zowel architecten als particulieren zijn steeds vaker in de ban van ‘transparante architectuur’ en een overvloed aan daglicht in huis. Logisch, want zonnewinsten leveren gratis warmte op en voldoende daglicht heeft sowieso een positief effect op de stemming en het welbevinden van bewoners. En toch is het belangrijk om tegelijk ook controle te hebben op de hoeveelheid binnenvallend zonlicht, zowel in de winter als in de zomer. Ook voor grote glaspartijen op hoeken bestaat er voortaan gelukkig een geschikte doekzonwering in vorm van de Panovista® hoekzonwering.

De Invisivent® staat voor een uitgebreid assortiment raamverluchtingen dat compatibel is met de meest courante raamprofielen, gebaseerd op de jarenlange ontwikkelingen van de RENSON® Invisivent® voor de Belgische markt. Het biedt een esthetisch mooie oplossing die het uitzicht van suskasten en glasroosters ver overstijgt, zeker bij renovatie is dit een enorme meerwaarde.

Naast de Belgische variant, is er nu ook de Invisivent® NL. Voor de Nederlandse markt zijn die zowel aan de zijkanten als bovenaan voorzien van een aanslagprofiel om wind- en waterdicht te kunnen monteren tegen een stelkozijn. Zo zijn die voortaan ook perfect geschikt voor die in Nederland ingeburgerde bouwwijze, waarbij ramen van buiten af geplaatst worden.

Tot slot biedt RENSON® de gevelbekleding Linarte® en sinds kort onder meer de glasroosters Junior 150, Firecatch, en MultiCoust aan. Als internationale trendsetter in onder meer ventilatie en zonwering geeft RENSON® hiermee extra invulling aan de ambitie om z’n klanten beter te kunnen bedienen met een ruimer assortiment.

De oplossingen van RENSON® zijn nu te vinden in de RENSON® bibliotheek van Bouwdetails Online.

Overig bouwdetailsnieuws

 

Onze partners

  • Alsecco
  • VMRG
  • FOAMGLAS isolatie
  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
Sluit deze advertentie