Vacuümisolatie oplossingen opgenomen in Bouwdetails Online
Javascript is uitgeschakeld

Vacuümisolatie oplossingen opgenomen in Bouwdetails Online

Geplaatst: 28-05-2020
Vacuümisolatie oplossingen opgenomen in Bouwdetails Online

De energieprestatie-eisen zijn de laatste jaren flink aangescherpt en dit heeft zich onder andere vertaald in hogere thermische isolatie-eisen voor de gebouwschil. Toenemende isolatie-eisen leiden tot meer ingewikkelde en bredere constructies, tenzij er nieuwe oplossingen gevonden worden om te voldoen aan de eisen van de toekomst.

VIP ISOLUTIONS heeft een oplossing in de vorm van een nieuwe isolatiemethode, vacuümisolatiepanelen.

VIP ISOLUTIONS staat bekend om de VIP-τeq vacuümisolatiepanelen. Het is een gevacuümeerd, thermisch isolerend paneel met een warmtegeleidingscoëfficiënt van maar liefst 0,007 W/(m·K). De panelen zijn in diverse standaarduitvoeringen leverbaar: naast het basispaneel levert VIP ISOLUTIONS ook basispanelen met aan weerszijden diverse materialen ter bescherming van de panelen. Afhankelijk van de locatie waar het paneel wordt toegepast, moet gedacht worden aan XPS, EPS en rubbergranulaat. Buiten de standaarduitvoeringen om, zijn de panelen ook geheel op maat leverbaar.

Nieuwe referentiedetails voor de producten van VIP ISOLUTIONS, met de focus op renovatie, zijn door Archidat Bouwformatie ontwikkeld en toegevoegd aan Bouwdetails Online.

Op verschillende locaties toepasbaar
Het VIP-τeq vacuümisolatiepaneel is uitermate geschikt voor renovatietoepassingen. De hoge thermische prestatie in combinatie met de minimale dikte is de ultieme oplossing bij constructies waar onvoldoende ruimte is om traditioneel te isoleren, maar uiteraard ook om vloeroppervlak te besparen.

Ultradun isoleren
Zo biedt het vacuümisolatiepaneel mogelijkheden voor het zeer dun uitvoeren van spouwmuren, HSB-wanden, dakkapellen of een gevelisolatiesysteem. Daarnaast is het ook zeer geschikt om een woning van binnenuit te isoleren: het vacuümisolatiepaneel kan worden toegepast om de begane grondvloer, de binnenwand en het hellende dak met een geringe dikte optimaal te isoleren.

Het paneel is ook zeer geschikt voor borstweringen in kozijnen en deuren (waarbij het als sandwichpaneel aan weerszijden in veel mogelijke materialen is af te werken) en voor op balkons om deze gelijk te stellen met de binnenvloer voor een mooi esthetisch en praktisch resultaat.
De recent door Archidat Bouwformatie vervaardigde bouwdetails geven goed weer hoe de genoemde panelen moeten worden toegepast en gecombineerd.

Bekijk alle vacuümisolatie details binnen Bouwdetails Online

Overig bouwdetailsnieuws

 

Onze partners

  • Knauf
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
  • Unilin Insulation
  • Alsecco
  • Recticel Insulation
  • Sapa by Hydro Building Systems
Sluit deze advertentie