Bouwdetails Online. Gratis bouw- en referentiedetails.
Javascript is uitgeschakeld

Bouwdetails Woningbouw | kies uw bouwmethodiek

Stapelbouw

Stapelbouw

Stapelbouw is een van de oudste en meest toegepaste bouwsystemen voor het vervaardigen van woningcasco’s. Woningscheidende wanden, kopgevels en vaak ook langsgevels en stabiliteitswanden worden in dit bouwsysteem opgetrokken uit steen.

Stapelbouw is een van de oudste en meest toegepaste bouwsystemen voor het vervaardigen van woningcasco’s. Woningscheidende wanden, kopgevels en vaak ook langsgevels en stabiliteitswanden worden in dit bouwsysteem opgetrokken uit stenen, blokken of elementen van steenachtig materiaal. Binnen de stapelbouw onderscheiden we steenachtige producten van kalkzandsteen, cellenbeton, baksteen en betonsteen. Deze producten worden doorgaans gelijmd of gemetseld.
Gietbouw

Gietbouw

Gietbouw is een bouwmethodiek waarbij de dragende wanden en verdiepingsvloeren op de bouwplaats worden vervaardigd door het storten van beton in een bekistingssysteem.

Gietbouw is een bouwmethodiek waarbij de dragende wanden en verdiepingsvloeren op de bouwplaats worden vervaardigd door het storten van beton in een bekistingssysteem. Hierbij is de bekisting van te voren voorzien van wapeningsstaal en instortvoorzieningen. Gietbouw wordt als bouwmethodiek hoofdzakelijk toegepast bij seriematig gebouwde projecten.
Prefab casco

Prefab casco

Hoewel er vele verschillende aanbieders zijn van prefab cascosystemen rusten de basisprincipes veelal op dezelfde uitgangspunten, waarbij de draagstructuur gevormd wordt door geprefabriceerde wanden en vloeren.

Prefab beton wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit voor de bouw van zowel kleinschalige als seriematig gebouwde projecten. Hoewel er vele verschillende aanbieders zijn van prefab cascosystemen rusten de basisprincipes veelal op dezelfde uitgangspunten, waarbij de draagstructuur gevormd wordt door geprefabriceerde wanden en vloeren.
 

Onze partners

  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • JET BIK Projecten
  • Blauwplaat
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Itho Daalderop
Sluit deze advertentie